Hvor lang tid tar det fra bestilling til jeg mottar min ViseeO?

Bestiller du innen kl 15:30 går den som regel med dagens post. Derefter går det fra 1 til 5 dage.

 

Hvilken software versjon får jeg når jeg bestiller en adapter fra ViseeO?

Vi sender bare ut enheter med den siste software installert

 

MB-2 erstattet MBU-2000 i april 2009. Hva er forskjellen?

MB-2 støtter automatisk import av telefonboken fra alle telefoner inkl Nokia E og N series, noe MBU-2000 ikke gjorde. MB-2 har plass til 2400 kontakter mens MBU-2000 hadde plass til 1200.

 

Hvordan fungerer ViseeO MBU-1000 og MB-2?

ViseeO MBU-1000 plasseres i Nokia-telefonholderen som en Nokia, mens MB-2 skyves på UHI-kontakten. Din ViseeO kommuniserer så med din mobil ved hjelp av Bluetooth og sørger for at din mobil og din Mercedes forstår og kommuniserer med hverandre. Mercedesen din oppfatter da ViseeO som en integrert del av det originale telefonsystemet, hvilket gjør at du kan betjene alle telefunksjoner via rattet og dashbordet.

 

Hvorfor behøver jeg Bluetooth til min Mercedes?

Bluetooth gjør det meget enkelt å holde kontakt med omverden trygt og sikkert. Straks du setter deg i bilen med mobiltelefonen i lommen, vil du være tilkoblet Mercedesens originale handsfree telefonsystem og du kan ringe og motta oppkald trygt og lovlig.

 

Kan jeg styre alle telefoner gjennom min Mercedes originale telefonsystem og rattet hvis jeg har en ViseeO?

Ja du kan taste nummeret direkte på Mercedesens tastaturet eller benytte COMAND/telefonsystemet til å søke i telefonboken din. Du kan også bla i telefonboken din ved hjelp av knappene på rattet. Du kan ikke lese eller sende SMS over COMAND da bluetooth teknologien ikke støtter sms sending generelt. Men du kan fritt sende/motta sms fra din mobiltelefon selv om den er tilkoblet ViseeO

 

Hvilke mobiltelefoner kan jeg benytte sammen med ViseeO MBU-1000 og MB-2?

Alle mobiltelefoner som har Bluetooth kan benytte ViseeO, og det gjelder merker fra iPhone, Nokia, SonyEricsson, LG, Samsung, Blackberry, HTC, Siemens, Motorola, Asus og Sharp.

 

Hva er en UHI kontakt?

UHI-kontakten (Universal Handy Interface – option 386 og 388) var tilleggsutstyr fra og med Mercedes 2005 modeller (som kom høsten 2004). Mercedes innførte denne stikk-kontakten slik at det skulle være enkelt å bytte/plugge på den telefonholder man måtte ønske. Man skulle dermed kunne benyte modeller som Nokia, Sony-Ericsson, Motorola, Simens etc sammen med det originale hands-free system. ViseeO MBU-2 plugger man rett på denne, og vips, din mobil kommuniserer med Mercedes hands-free systemet via bluetooth istedet for gjennom en telefonholder. UHI-kontakten kan ha et glatt deksel over seg. I så fall vipper du bare dette enkelt opp og bakover ved hjel av en nøkkel eller en mynt.

 

 

Hvordan vet jeg om jeg har en UHI-kontakt?*

UHI-kontakten finner du i midtkonsollen din under armlenet. Den er svart og flat. Har du en telefonholder i midtarmlenet vil du finne UHI-kontakten under denne.
Du frigjør telefonholderen ved å trykke ned en knapp øverst i høyre hjørne av holderen, for så å trekke den 1 til 2 cm bakover mot baksetet.

 

Fungerer ViseeO bra?

Ja, MBU’ene fungere utmerket. Det er en stor glede å få tlbake full funksjonalitet i telefonanlegget. Og de har et flott design som gjør at de ser imponerende ut der de ligger og blinker i midtkonsollen.

 

Min Mercedes er nyere enn 2004 og jeg har en mobiltelefonholder i midtarmlenet, men jeg ser ikke noen UHI kontakt. Hvorfor?

UHI-kontakten ligger under telefonholderen din. Du kan frigjøre telefonholderen ved å trykken ned en knapp fremst på holderens venstre side. Hold knappen inne mens du trekker holderen bakover mot baksetet ca 2 cm, og du vil så merke at den er helt frigjort.

 

Hva er forskjellen på MBU-1000 og MB-2?

Hovedforskjellen at de er laget for forskjellig årsmodeller og har forskjellig festeanordning. Fra 1999 til 2004 benyttet Mercedes fastmonterte Nokiaholdere mens Mercedes fra midten av 2004 kom med UHI-systemet.

 

Er det vanskelig å installere en ViseeO

Nei, det går fort. Du plugger den rett i telefonholderen som en normal Nokia mobiltetefon. Derette må du “parre” den med din mobiltelefon på samme måte som hvilken som helst annen bluetooth enhet. Til sist må du sørge for at kontaktene på mobiltelefonen din synkroniseres med Mercedes anlegget hvilket er noe ViseeO gjør automatisk for de fleste telefoner, men noen mobiler krever dog manuell oversendelse av hver enkelt kontak.

 

Vil MB-2 automatisk overføre kontaktene i min mobiltelefon over i Comand-systemet/radio?

Ja, ViseeO MB-2 håndterer dette for de aller fleste telefoner, også Nokia med Symbian software. Du vil se at dette pågår ved at den grønne lampen lyser konstant og det kan gjerne ta 30 minutter om du har veldig mange kontakter. Noen mobiler krever dog at du gjør dette manuelt ved å sende en og en kontakt over til ViseeO.

 

Vil MBU-1000 automatisk overføre kontaktene i min moiltelefon over i Comand-systemet/radio?

Ja, MBU-1000 håndtere dette for de fleste telefoner. Noen mobiler med Symbian software krever dog at du gjør dette manuelt ved å sende en og en kontakt over til ViseeO.

 

Kommer det noen gebyrer eller anner i tillegg til de priser jeg ser på www.viseeo.no?

Nei, prisene + frakt er det du betaler totalt.

 

Hva om jeg kjøper en ViseeO og den ikke passer eller jeg ikke blir fornøyd?

Da sender du oss en e-mail innen 14 dager fra du har mottatt produktet med beskjed om at du ønsker å returnere den, så bekrefter vi til deg. Straks ViseeO’en er oss i hende, tilbakefører vi prisen inkl mva til deg.

 

Hvilken garanti er det på ViseeO?

ViseeO gir som de fleste andre 1 års garanti på produktene men vi respekterer selvsagt kjøpslovene i de nordiske land og gir reklamasjonsrett i henhold til loven i Norge/Sverige/Danmark, hhv. 2 og 3 år.

 

Jeg har tvillingkort og en mobil liggende fast i bilen. Trenger jeg da en ViseeO?

 • ViseeO kobler seg automatisk opp mot din mobil i det du vrir på tenningen og alle oppkald du mottar kommer umiddelbart inn på telefonsystemet i bilen din. Altså ingen ventetid imotsetning til tvillingkort hvor det gjerne ringer på kort 1 først for så å kobles over på kort 2 etter en hviss tid, ofte så lang tid at den som ringer legger røret før det begynner å ringe i bilen.
 • Er det flere brukere av bilen er ViseeO klart en bedre løsning da opp til 3 brukere kan ligge fast lagret opp mot handsfree systemet. Ved tvillingkort er det kun 1 person som har glede av Mercedes telefonsystemet.
 • Oppkaldshistorikken beholdes i en og samme telefon, hvis du benytter ViseeO. Benytter du tvillingkort vil utgående/inngående og tapte anrop ligge inkonsistent mellom de 2 telefonene.
 • ViseeO koster halve prisen av en fast mobilholder til UHI kontakten. I tillegg må du betale ekstra for tvillingkort tjenesten og du må ha 2 mobiltelefoner. Tvillingkort er derfor ikke særlig gunstig med mindre du har telefonholder og en mobiltelefon i bilen fra før.
 • ViseeO synkroniserer kontaktlistene automatisk og oppdaterer Comand så snart du har lagt til nye kontakter. Med tvillingkort må du overføre disse manuelt mellom telefonene.
 • ViseeO gir deg større fleksibilitet til å fortsette en samtale når du har stoppet bilen og ønsker å forlate bilen uten å bryte samtalen.

 

Har alle Mercedes fra 2005 og nyere en UHI kontakt?

Nei, UHI var ekstrautstyr fra og med 2005.

 

Jeg har ikke UHI kontakt. Er det mulig å etterinstallere en?

Ja, din Mercedesforhandler kan gjøre dette men anslagsvis vil det koste mellom 6 og 10 000,-.

 

Hvilke fordeler har en MB-2 i forhold til SAP modulen? (SAP (V3) cradle)

 • SAP modulen kan ikke benytte rene 3G nettverk..
 • SAP-modulen kan ikke håndtere iPhone, SonyEricsson, HTC, Samsung og LG. MB-2 håndterer disse fullt ut.
 • Softwaren på SAP-modulen kan ikke oppgraderes etter hvert som det kommer nye telefoner. Du risikerer altså å måtte kassere din kostbare SAP modul neste gang du skal bytte mobiletelefon, Softwaren på MB-2 kan du selv oppgradere på internett
 • SAP-modulen koster omtrent det dobble av en MB-2.
 • MB-2 sørger for at alle oppkald (inn/ut/tapte annrop) lagres i din mobiltelefon. SAP-modulen håndterer ikke dette.
 • Med MB-2 kan din mobil stadig benytte datatjenester og SMS samtidig med at den er tilkoblet Comand systemet. Er din mobil derimot tilkoblet SAP-modulen, kan telefonen ikke benyttes til SMS/data/internett

 

Hva skiller ViseeO MBU-1000 fra konkurrerende produkter?

MBU-1000 er etter hva vi vet eneste integrerte bluetooth løsning for Mercedes Benz mellom 1999 og 2004 og har således ingen konkurrenter.

 

Jeg har en Siemens holder/cradel i min Mercedes 1999 til 2004 modell. Har dere en Bluetooth adapter til denne?

Nei dessverre, MBU-1000 passer kun til den originale Mercedes/Nokia holderen. Oss bekjent finnes ingen løsning til Siemens på markedet.

 

Jeg har en holder til Nokia 3110 i min Mercedes og bilen er produsert mellom 1999 til 2004. Kan jeg da benytte ViseeO MBU-1000

Nei, beklageligvis passer ViseeO kun til den originale holderen til Nokia 6310i/6310/6210/6150

 

Jeg har en Nokia 6310i i en holder på dashbordet. Med andre ord er det ikke en original fullintergert mercedesholder.  Jeg kan ikke benytte multifunksjonene på rattet med den, men den muter radioen og går over til en ekstern høyttaler når jeg ringer.  Det kommer også opp PHONE i displayet på bilen når telefonen er aktiv. Kan jeg benytte MBU-1000 i den holderen?

Nei, dessverre kan du da ikke benytte våre produkter da ViseeO krever at din telefonholder er fullt integrert med multifunkjsonsrattet og din Comand/radio for å fungere.

 

Jeg har Nokia cradle i min Mercedes 2003 modell men det er visst noe galt da min Nokia 6310i ikke kommuniserer ordentlig med COMAND. Vil en ViseeO løse problemet?

Nei, har du problemer med holderen er dette typisk en feil i overgangen mellom din Nokia holder/cradle og kontakten inn i til ledningen. ViseeO vil da også ha problemer på lik linje med din 6310i

 

Jeg har en Mercedes Benz E220 CDI Avantgarde, 2005 Modell. Hvilken bluetooth-adapter må jeg da ha? Jeg har en Command W211

Du må da ha en MB-2, så fremt du har en UHI-kontakt mellom setene

 

Jeg synkroniserer min mobil med Outlook. Etter opplasting av kontakter til MB-2 havner noen av kontaktene under “other” i Comand. Hvorfor

Går du inn i Outlook vil du se at de kontaktene ikke er lagret med fornavn i feltet for fornavn og etternavn i feltet for etternavn, men at hele navnet (for og etternavn) ligger i feltet for etternavn.
Det virker som om Command da ikke klarer å alfabetisere kontakter som opptrer med flere etternavn – de havner i en fane som heter “other” og kommer i slutten av alfabetet. Rett dette og problemet er fikset.

 

Synkronisering: Kan jeg slå av synkroniseringsfunksjonen på ViseeO MB-2?

Ja da, gjør føglende:

 1. Slå på tenningen og la din mobil og Viseeo koble seg sammen til grønn lampe begynner å blinke.
  2. Velg Telefon-menyen på Comand/radio (Ved å trykke på Tel-knappen på Comand/radio)
  3. På comand/radioens tastatur skriver du: 1*00# og trykk så ring/svar knappen på comand/radio. Skjermen vil vise “Calling….00000” og så “Calling finished” for så å gå tilbake til vanlig status
  4. Trykk på “reset” knappen (den nederste lille knappen med “power” symbol)Synkronisering er nå slått av.

For å slå på synkronisering følger du samme fremgangsmåte, men skriver istedet inn 1*11#

 

Reset: Hvordan kan jeg reset/tilbakestille min Viseeo?

1. Hold inne den nest øverste knappen i minimum 5 sekunder (to piler som danner en sirkel) Trykk så på power-knappen og slipp deretter begge knappene samtidig.
2. Slett Viseeo fra din mobiltelefons bluetooth liste.
3. Start sammenkoblingsprosessen på nytt.

 

Min MBU-1000 kobler fra etter at jeg har parret den. Hva er galt?

Har du stilt inn riktig software versjon ved hjelp av knappene på baksiden?
Har du Nokia-holder til 6150 eller 6210 lar du både knapp 1 og 2 stå “on”
Har du holder til 6310/6310 lar du knapp 1 stå “on” og knapp 2 “off”

© Copyright - viseeo.net