Min Mercedes har en holder med spiral-ledning/sladd. Hvilken Viseeo skal jeg velge?

Alle mercedes med original MB/Nokia holder med spiral-ledning/sladd skal benytte MBU-3000+. Har du ikke spiral-ledning kan du ikke benytte MBU-3000+. Unntaket er S-klasse fra 1999 til 2004 som kan ha en fastmontert Nokia 6310-holder. Send oss i så fall et bilde på mail, så kan vi bekrefte: mail@viseeo.net

 

Min Mercedes har en fast Nokiaholder som på bildet men ingen spiral-lending/sladd. Hvilken Viseeo skal jeg benytte?

Har du ikke spiral-ledning feste til holderen skal du benytte MB-4+. Fjern først holderen ved å presse ned den lille knappen fremme på venstre halvdel. Trekk så holderen 1-2 cm bakover.Din UHI-konakt skal så komme til syne. MB-4+ skyver du direkte inn på UHI-kontakten.

 

Jeg har en Mercedes Viano med holder på dashbordet. (se bildet) Hvilken Viseeo skal jeg benytte?

Du skal da benytte Viseeo MB-4+. Skyv MB-4+ direkte på kontakten, søk opp MB-4+ i mobilens bluetooth-meny, tast koden 1234 når du blir spurt, og du er så tilkoblet bilens handsfree.

Jeg har en Mercedes-Benz med en holder til Nokia 6150 på dashbordet. (se bildet). Hvilken Viseeo skal jeg benytte?

Du har en original MB/Nokia-holder med spiral-ledning og skal benytte Viseeo MBU-3000+. Den passer rett i holderen og gir deg full integrasjon:

 

Kan jeg streame musikk gjennom Viseeo MBU-3000+ og/eller MB-4+?

Musikkoverførsel via MBU-3000+/MB-4+ fungerer kun for noen få og da typisk i mono lyd og kun på de fremre høytalere.

Vi har derfor en universal tilleggsadapter ved navn BT06. Den gir deg bluetooth overføring av musikk direkte fra din mobiltelefon til bilens aux-inngang og koster kr 495,-. Denne fungerer meget godt sammen med MB-4+. Ved innkommende samtaler kobles lyden over til MB-4+. Når det legges på kobles lyden automatisk tilbage til BT06 og musikken fortsetter.

Med BT06 følger en USB-kabel til konstant strøm eller til oppladning av det innebygde batteri. Oppladningen tar 1 time og rekker til ca 10 timer musikk. Hvis musikken stopper slukker BT06 seg selv etter noen minutter.
BT06 må så tennes igjen manuelt hver gang du vil bruke den.

 

Hvor lang tid tar det fra bestilling til jeg mottar min ViseeO?

Bestiller du innen kl 15:30 går den som regel med dagens post. Derefter går det fra 1 til 5 dage.

 

Hvilken software versjon får jeg når jeg bestiller en adapter fra ViseeO?

Vi sender bare ut enheter med den siste software installert

 

Min Mercedes S-klasse 1999-2003 har et fastmontert Nokia-håndsett (se bildet) Har dere en bluetooth løsning til meg?

Nei dessverre, du må konvertere til en Nokia holder, så kan du benytte MBU-3000+. Sjekke med et demonteringsverksted for skadebiler om de kan ha noe. Du behøver holderen, lendingene og styringsboksen.

 

Passer Viseeo MBU-3000+ også andre biler med Nokia 6310-holder som Audi, BMW, VW eller andre?

Nei, MBU-3000+ kan kun kommunisere med den originale Mercedes/Nokia holder og kan derfor ikke benyttes i andre biler. Vi har prøvet alikevel i de fleste biler men den starter ikke opp.

 

Hvordan fungerer ViseeO MBU-3000+ og MB-4+?

ViseeO MBU-3000+ plasseres i Nokia-telefonholderen som en Nokia, mens MB-4+ skyves på UHI-kontakten. Din ViseeO kommuniserer så med din mobil ved hjelp av Bluetooth og sørger for at din mobil og din Mercedes forstår og kommuniserer med hverandre. Mercedesen din oppfatter da ViseeO som en integrert del av det originale telefonsystemet, hvilket gjør at du kan betjene alle telefunksjoner via rattet og dashbordet.

 

Hvorfor behøver jeg Bluetooth til min Mercedes?

Bluetooth gjør det meget enkelt å holde kontakt med omverden trygt og sikkert. Straks du setter deg i bilen med mobiltelefonen i lommen, vil du være tilkoblet Mercedesens originale handsfree telefonsystem og du kan ringe og motta oppkald trygt og lovlig.

 

Kan jeg styre alle telefoner gjennom min Mercedes originale telefonsystem og rattet hvis jeg har en ViseeO?

Ja du kan taste nummeret direkte på Mercedesens tastaturet eller benytte COMAND/telefonsystemet til å søke i telefonboken din. Du kan også bla i telefonboken din ved hjelp av knappene på rattet. Du kan ikke lese eller sende SMS over COMAND da bluetooth teknologien ikke støtter sms sending generelt. Men du kan fritt sende/motta sms fra din mobiltelefon selv om den er tilkoblet ViseeO

 

Hvilke mobiltelefoner kan jeg benytte sammen med ViseeO MBU-3000+ og MB-4+?

Alle mobiltelefoner som har Bluetooth kan benytte ViseeO, og det gjelder alle iPhone, Samsung, HTC, LG, Sony, Windows Phone, Nokia, Huawei, Blackberry, Siemens, Motorola, Asus, Acer og Sharp.

 

Hva er en UHI kontakt?

UHI-kontakten (Universal Handy Interface – option 386 og 388) var tilleggsutstyr fra og med Mercedes 2005 modeller (som kom høsten 2004). Mercedes innførte denne stikk-kontakten slik at det skulle være enkelt å bytte/plugge på den telefonholder man måtte ønske. Man skulle dermed kunne benyte modeller som Nokia, Sony-Ericsson, Motorola, Simens etc sammen med det originale hands-free system. ViseeO MBU-4+ plugger man rett på denne, og vips, din mobil kommuniserer med Mercedes hands-free systemet via bluetooth istedet for gjennom en telefonholder. UHI-kontakten kan ha et glatt deksel over seg. I så fall vipper du bare dette enkelt opp og bakover ved hjel av en nøkkel eller en mynt.

 

Hvordan vet jeg om jeg har en UHI-kontakt?

UHI-kontakten finner du i midtkonsollen din under armlenet. Den er svart og flat. Har du en telefonholder i midtarmlenet vil du finne UHI-kontakten under denne.
Du frigjør telefonholderen ved å trykke ned en knapp øverst i høyre hjørne av holderen, for så å trekke den 1 til 2 cm bakover mot baksetet.
Du kan også se om du har Option 386 ved å slå opp bilens VIN-nummer her:
http://www.vindecoderz.com/
VIN-nummeret finner du i bilens vognkort.

 

Fungerer ViseeO bra?

Ja, de fungere utmerket. Det er en stor glede å få tlbake full funksjonalitet i telefonanlegget. Og de har et flott design som gjør at de ser imponerende ut der de ligger og blinker i midtkonsollen.

 

Min Mercedes er nyere enn 2004 og jeg har en mobiltelefonholder i midtarmlenet, men jeg ser ikke noen UHI kontakt. Hvorfor?

UHI-kontakten ligger under telefonholderen din. Du kan frigjøre telefonholderen ved å trykken ned en knapp fremst på holderens venstre side. Hold knappen inne mens du trekker holderen bakover mot baksetet ca 2 cm, og du vil så merke at den er helt frigjort.

 

Hva er forskjellen på MBU-3000+ og MB-4+?

Hovedforskjellen at de er laget for forskjellig årsmodeller og har forskjellig festeanordning. Fra 1999 til 2004 benyttet Mercedes fastmonterte Nokiaholdere mens Mercedes fra midten av 2004 kom med UHI-systemet.

 

Er det vanskelig å installere en ViseeO

Nei, det går hurtig. Du plugger den rett i telefonholderen som en normal Nokia mobiltetefon. Derette må du “parre” den med din mobiltelefon på samme måte som hvilken som helst annen bluetooth enhet. Til sist må du sørge for at kontaktene på mobiltelefonen din synkroniseres med Mercedes anlegget hvilket er noe ViseeO gjør automatisk for de fleste telefoner, men noen mobiler krever dog manuell oversendelse av hver enkelt kontak.

 

Vil MB-4+ automatisk overføre kontaktene i min mobiltelefon over i Comand-systemet/radio?

Ja, ViseeO MB-4+ håndterer dette for alle mobiltelefoner. Synkroniserer du kontakter med din PC eller Mac må du være oppmerksom på at kontaktene synkroniseres til mobiltelefonens mappe for kontakter og ikke en undermappe.

 

Vil MBU-3000+ automatisk overføre kontaktene i min moiltelefon over i Comand-systemet/radio?

Ja, MBU-3000+ håndtere dette for alle mobiltelefoner. Synkroniserer du kontakter med din PC eller Mac må du være oppmerksom på at kontaktene synkroniseres til mobiltelefonens mappe for kontakter og ikke en undermappe.

 

Kommer det noen gebyrer eller anner i tillegg til de priser jeg ser på www.viseeo.no?

Nei, prisene + frakt er det du betaler totalt.

 

Hva om jeg kjøper en ViseeO og den ikke passer eller jeg ikke blir fornøyd?*

Da sender du oss en e-mail innen 14 dager fra du har mottatt produktet med beskjed om at du ønsker å returnere den, så bekrefter vi til deg. Straks ViseeO’en er oss i hende, tilbakefører vi prisen inkl mva til deg.

 

Hvilken garanti er det på ViseeO?

ViseeO gir som de fleste andre 2 års garanti på produktene men vi respekterer selvsagt kjøpslovene i de nordiske land og gir reklamasjonsrett i henhold til loven i Norge/Sverige/Danmark, hhv. 2 og 3 år.

 

Jeg har tvillingkort og en mobil liggende fast i bilen. Trenger jeg da en ViseeO?

  • ViseeO kobler seg automatisk opp mot din mobil i det du vrir på tenningen og alle oppkald du mottar kommer umiddelbart inn på telefonsystemet i bilen din. Altså ingen ventetid imotsetning til tvillingkort hvor det gjerne ringer på kort 1 først for så å kobles over på kort 2 etter en hvis tid, ofte så lang tid at den som ringer legger røret før det begynner å ringe i bilen.
  • Er det flere brukere av bilen er ViseeO klart en bedre løsning da opp til 5 brukere kan ligge fast lagret opp mot handsfree systemet. Ved tvillingkort er det kun 1 person som har glede av Mercedes telefonsystemet.
  • Oppkaldshistorikken beholdes i en og samme telefon, hvis du benytter ViseeO. Benytter du tvillingkort vil utgående/inngående og tapte anrop ligge inkonsistent mellom de 2 telefonene.
  • ViseeO koster halve prisen av en fast mobilholder til UHI kontakten. I tillegg må du betale ekstra for tvillingkort tjenesten og du må ha 2 mobiltelefoner. Tvillingkort er derfor ikke særlig gunstig med mindre du har telefonholder og en mobiltelefon i bilen fra før.
  • ViseeO synkroniserer kontaktlistene automatisk og oppdaterer Comand så snart du har lagt til nye kontakter. Med tvillingkort må du overføre disse manuelt mellom telefonene.
  • ViseeO gir deg større fleksibilitet til å fortsette en samtale når du har stoppet bilen og ønsker å forlate bilen uten å bryte samtalen.

 

Har alle Mercedes fra 2005 og nyere en UHI kontakt?

Nei, UHI var ekstrautstyr fra og med 2005, option 386. De options din bil har står ofte listet opp i bilens service hefte.

 

Jeg har ikke UHI kontakt. Er det mulig å etterinstallere en?

Ja, din Mercedesforhandler kan gjøre dette men anslagsvis vil det koste mellom 6 og 10 000,-.

 

Hva skiller ViseeO MBU-3000+ fra konkurrerende produkter?

MBU-3000+ er etter hva vi vet eneste integrerte bluetooth løsning for Mercedes Benz mellom 1999 og 2004 og har således ingen konkurrenter.

 

Jeg har en Siemens holder/cradel i min Mercedes 1999 til 2004 modell. Har dere en Bluetooth adapter til denne?

Nei dessverre, MBU-3000+ passer kun til den originale Mercedes/Nokia holderen. Oss bekjent finnes ingen løsning til Siemens på markedet.

 

Jeg har en holder til Nokia 3110 i min Mercedes og bilen er produsert mellom 1999 til 2004. Kan jeg da benytte ViseeO MBU-3000+

Nei, beklageligvis passer ViseeO kun til den originale holderen til Nokia 6310i/6310/6210/6150 med spiral-ledning.

 

Jeg har en Nokia 6310i i en holder på dashbordet uten spiral-ledning. Med andre ord er det ikke en original fullintergert mercedesholder.  Jeg kan ikke benytte multifunksjonene på rattet med den, men den muter radioen og går over til en ekstern høyttaler når jeg ringer.  Det kommer også opp PHONE i displayet på bilen når telefonen er aktiv. Kan jeg benytte MBU-3000+ i den holderen?

Nei, dessverre kan du da ikke benytte våre produkter da ViseeO krever at din telefonholder er fullt integrert med multifunkjsonsrattet og din Comand/radio for å fungere.

 

Jeg har Nokia cradle i min Mercedes 2003 modell men det er visst noe galt da min Nokia 6310i ikke kommuniserer ordentlig med COMAND. Vil en ViseeO løse problemet?

Nei, har du problemer med holderen er dette typisk en feil i overgangen mellom din Nokia holder/cradle og kontakten inn i til ledningen. ViseeO vil da også ha problemer på lik linje med din 6310i

 

Reset: Hvordan kan jeg reset/tilbakestille min Viseeo MBU-3000+?

Hold inne den nederste knappen i 5 sekunder (Power-knappen) Alle lamper lyser da opp konstant. Trykk så på power-knappen en gang til slipp den. Etter 10-15 sekunder begynner lampen Pair å blinke og din MBU-3000+ er da resatt og klar til å parres på nytt.

 

Min MBU-3000+ kobler fra etter at jeg har parret den. Hva er galt?

Har du stilt inn riktig software versjon ved hjelp av knappene på baksiden? Har du Nokia-holder til 6150 eller 6210 lar du både knapp 1 og 2 stå “on” Har du holder til 6310/6310 lar du knapp 1 stå “on” og knapp 2 “off” Du gjør ingen skade om du prøver en annen innstilling.

 

Min Mercedes er produsert i 2004 men jeg tror det er en 2005 modell. Den har også en holder til Nokia 6310i. Hvilken Viseeo skal jeg velge?

Det avhenger av hvilken type holder du har. Hvis holderen din har en klassisk telefonleding rundt seg, som gjøre at du kan løsne holderen og ta den opp til øret (bilde 1) skal du velge MBU-3000+.
Sitter holderen fast og ikke kan løftes opp til øret (bilde 2) kan du fjerne holderen ved å presse inn knappen på venstre side og trekke den bakover. UHI-kontakten skal så komme til syne og du kan skyve en MB-4+ på kontakten.

Merk at S-klasse fra 1999 til 2004 kan ha en løsning som hverken har ledning eller kan løsnes. Bruk MBU-3000+ til denne.

 

© Copyright - viseeo.net